Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home
 

Home

Aanbevelingen aan de Europese Raad

Aanbevelingen aan de Europese Raad

29-04-2016

Als onderdeel van het EU-voorzitterschap wil Nederland in de Europese Raad (Ministers van Buitenlandse Zaken) het onderwerp bedrijfsleven en mensenrechten agenderen en komen met conclusies over verdere beleidsstappen. Daarbij staat de aandacht voor toegang tot recht van slachtoffers van bedrijfsgerelateerde schendingen voorop. Dit is van belang omdat hierin de bescherming van mensenrechten nog steeds ernstig tekortschiet.

Read More…

Eerste IMVO-convenant gepresenteerd

Eerste IMVO-convenant gepresenteerd

14-03-2016

IMVO-convenanten zijn een nieuw beleidsinstrument waarmee risico’s op schendingen van mensenrechten en schade aan milieu in productieketens aangepakt worden. Het eerste IMVO-convenant, over de kleding en textielsector, is op 9 maart gepresenteerd. Een coalitie van brancheorganisaties, vakbonden, maatschappelijke organisaties en de Rijksoverheid legt in dit convenant afspraken vast hoe gewerkt zal worden aan het terugdringen van misstanden die in deze sector veelvuldig voorkomen zoals kinderarbeid, lage lonen, onveilige arbeidsomstandigheden en dierenleed.

Read More…

Conferentie Bedrijfsleven en Mensenrechten

Conferentie Bedrijfsleven en Mensenrechten

22-02-2016

Het MVO Platform en andere maatschappelijke organisaties organiseren samen met de Nederlandse overheid een conferentie over bedrijfsleven en mensenrechten met de titel ‘EU roadmap to business and human rights’. De conferentie - op 11 mei 2016 - vindt plaats in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie.

Read More…

Teaser MVO Platform Standpunten

Overheid en MVO

Voorstellen voor beter beleid

Auteursrecht:  icreative3d / 123RF Stockfoto

MVO Kieswijzer 2017

Politieke partijen en verantwoord ondernemen

 
MVO Platform is hosted by SOMO