Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home
 

Home

MVO Kieswijzer maakt MVO-ambities politieke partijen inzichtelijk

MVO Kieswijzer maakt MVO-ambities politieke partijen inzichtelijk

24-01-2017

De MVO Kieswijzer laat zien welke politieke partijen het aandurven om de overheid een stevige rol te laten spelen bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De ChristenUnie komt naar voren als de partij met de meest uitgewerkte idee├źn over MVO-beleid. De Partij voor de Dieren en GroenLinks nemen de tweede en derde plek in. Veel andere partijen, waaronder VVD, CDA en PVV, zien geen of nauwelijks een rol voor de overheid in MVO.

Read More…

Slecht bezocht, maar nuttig Kamerdebat

Slecht bezocht, maar nuttig Kamerdebat

09-12-2016

Aan het AO IMVO van 7 december namen slechts drie partijen deel: PvdA, VVD en CU. Getalsmatig is dit een dieptepunt; oppositiepartijen kozen massaal voor andere prioriteiten. Het is niet duidelijk of hier sprake is van een trend of toeval. Inhoudelijk werd het toch een interessant debat; ook de regeringspartijen stelden vele, goed geïnformeerde, kritische vragen en Minister Ploumen erkende veel van de kritiekpunten. In enkele gevallen werden daar direct toezeggingen en voornemens aan gekoppeld

Read More…

Tweede IMVO convenant ondertekend

Tweede IMVO convenant ondertekend

01-11-2016

Op 28 oktober werd het IMVO convenant in de bancaire sector afgesloten. Hiermee wordt invulling gegeven aan de verantwoordelijkheid die banken en hun zakenrelaties hebben om mensenrechten te respecteren en zich in te zetten voor genoegdoening van slachtoffers.

Read More…

Teaser MVO Platform Standpunten

Overheid en MVO

Voorstellen voor beter beleid

Auteursrecht:  icreative3d / 123RF Stockfoto

MVO Kieswijzer 2017

Politieke partijen en verantwoord ondernemen

 
MVO Platform is hosted by SOMO