Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home
 

Home

MVO-rapportage nu wettelijke plicht

MVO-rapportage nu wettelijke plicht

04-04-2017

Sinds vorige maand is het een feit: MVO-rapportage is een wettelijke plicht, dat wil zeggen voor een beperkte groep bedrijven. Nederland geeft hiermee uitvoering geeft aan de Europese “richtlijn voor niet-financiële rapportage”. Maar het is zeer de vraag of dit tot meer transparantie gaat leiden en tot betere informatie. Er is veel kritiek: Nederland kiest niet alleen het allerlaagste ambitieniveau in de uitvoering, maar er is ook een risico op greenwashing. Intussen blijkt uit onderzoek dat nog geen enkel bedrijf zonder meer aan de nieuwe eisen voldoet. Er zijn meer ontwikkelingen op het gebied van MVO-transparantie, we zetten ze hier op een rijtje.

Read More…

Hoofdlijnen rondetafel IMVO-convenanten

Hoofdlijnen rondetafel IMVO-convenanten

21-02-2017

Op 13 februari waren het MVO Platform, Oxfam Novib, CNV Internationaal, Schone Kleren Campagne en SOMO te gast bij de rondetafel IMVO-convenanten in de Tweede Kamer. Ook vertegenwoordigers van onderzoek en adviesorganen en het bedrijfsleven waren uitgenodigd. Vanuit de Tweede Kamer waren Van Laar (PvdA), Geselschap (VVD), Voordewind (CU) aanwezig.

Read More…

Wet zorgplicht kinderarbeid belangrijke stap vooruit

Wet zorgplicht kinderarbeid belangrijke stap vooruit

06-02-2017

Richtlijnen en (vrijwillig) MVO-beleid van de Nederlandse overheid hebben te weinig opgeleverd. Deze wet is een goede aanvulling op het MVO-beleid en Wetgeving zou bedrijven meer motiveren aanpakken van risico’s, zoals kinderarbeid.

Read More…

Auteursrecht:  icreative3d / 123RF Stockfoto

MVO Kieswijzer 2017

Politieke partijen en verantwoord ondernemen

Teaser MVO Platform Standpunten

Overheid en MVO

Voorstellen voor beter beleid

 
MVO Platform is hosted by SOMO