Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Nieuws
 

Nieuwsarchief

Structureel grote vertragingen bij convenanten

06-03-2018

De doelstellingen voor het totaal aantal IMVO-convenanten worden steeds ambitieuzer, maar de resultaten blijven ver achter. Ondanks de oorspronkelijke doelstelling van tien convenanten in 2016 blijft de teller steken op twee sectorbrede convenanten en drie convenanten voor sub-sectoren. Zeker vijf convenanten zijn minimaal anderhalf jaar vertraagd. De structurele vertragingen en de gebrekkige communicatie daarover verdienen meer aandacht.

Read More…

Oproep aan Eerste Kamer: stem voor de Wet zorgplicht kinderarbeid

Oproep aan Eerste Kamer: stem voor de Wet zorgplicht kinderarbeid

14-11-2017

Deze week pleitte Arjen Lubach voor Europese wetgeving om misstanden in de kledingsector aan te pakken. In Nederland ligt er al een Wetsvoorstel klaar om één van de meest schrijnende misstanden aan te pakken: de Wet zorgplicht kinderarbeid.

Read More…

Economische missies en MVO

Economische missies en MVO

10-09-2017

De Tweede Kamer organiseerde op 11 september een hoorzitting over handelsbeleid. ‘Missies en economische diplomatie’ staan daarbij als apart onderdeel op de agenda. De bevindingen van het MVO Platform zijn te lezen in een samenvatting.

Read More…

MVO-rapportage nu wettelijke plicht

MVO-rapportage nu wettelijke plicht

04-04-2017

Sinds vorige maand is het een feit: MVO-rapportage is een wettelijke plicht, dat wil zeggen voor een beperkte groep bedrijven. Nederland geeft hiermee uitvoering geeft aan de Europese “richtlijn voor niet-financiële rapportage”. Maar het is zeer de vraag of dit tot meer transparantie gaat leiden en tot betere informatie. Er is veel kritiek: Nederland kiest niet alleen het allerlaagste ambitieniveau in de uitvoering, maar er is ook een risico op greenwashing. Intussen blijkt uit onderzoek dat nog geen enkel bedrijf zonder meer aan de nieuwe eisen voldoet. Er zijn meer ontwikkelingen op het gebied van MVO-transparantie, we zetten ze hier op een rijtje.

Read More…

Teaser MVO Platform Standpunten

Overheid en MVO

Voorstellen voor beter beleid

Auteursrecht:  icreative3d / 123RF Stockfoto

MVO Kieswijzer 2017

Politieke partijen en verantwoord ondernemen

 
MVO Platform is hosted by SOMO