Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Nieuws
 

Nieuwsarchief

Oproep aan Eerste Kamer: stem voor de Wet zorgplicht kinderarbeid

Oproep aan Eerste Kamer: stem voor de Wet zorgplicht kinderarbeid

14-11-2017

Deze week pleitte Arjen Lubach voor Europese wetgeving om misstanden in de kledingsector aan te pakken. In Nederland ligt er al een Wetsvoorstel klaar om één van de meest schrijnende misstanden aan te pakken: de Wet zorgplicht kinderarbeid.

Read More…

Economische missies en MVO

Economische missies en MVO

10-09-2017

De Tweede Kamer organiseerde op 11 september een hoorzitting over handelsbeleid. ‘Missies en economische diplomatie’ staan daarbij als apart onderdeel op de agenda. De bevindingen van het MVO Platform zijn te lezen in een samenvatting.

Read More…

MVO-rapportage nu wettelijke plicht

MVO-rapportage nu wettelijke plicht

04-04-2017

Sinds vorige maand is het een feit: MVO-rapportage is een wettelijke plicht, dat wil zeggen voor een beperkte groep bedrijven. Nederland geeft hiermee uitvoering geeft aan de Europese “richtlijn voor niet-financiële rapportage”. Maar het is zeer de vraag of dit tot meer transparantie gaat leiden en tot betere informatie. Er is veel kritiek: Nederland kiest niet alleen het allerlaagste ambitieniveau in de uitvoering, maar er is ook een risico op greenwashing. Intussen blijkt uit onderzoek dat nog geen enkel bedrijf zonder meer aan de nieuwe eisen voldoet. Er zijn meer ontwikkelingen op het gebied van MVO-transparantie, we zetten ze hier op een rijtje.

Read More…

Hoofdlijnen rondetafel IMVO-convenanten

Hoofdlijnen rondetafel IMVO-convenanten

21-02-2017

Op 13 februari waren het MVO Platform, Oxfam Novib, CNV Internationaal, Schone Kleren Campagne en SOMO te gast bij de rondetafel IMVO-convenanten in de Tweede Kamer. Ook vertegenwoordigers van onderzoek en adviesorganen en het bedrijfsleven waren uitgenodigd. Vanuit de Tweede Kamer waren Van Laar (PvdA), Geselschap (VVD), Voordewind (CU) aanwezig.

Read More…

Teaser MVO Platform Standpunten

Overheid en MVO

Voorstellen voor beter beleid

Auteursrecht:  icreative3d / 123RF Stockfoto

MVO Kieswijzer 2017

Politieke partijen en verantwoord ondernemen

 
MVO Platform is hosted by SOMO