Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Over ons
 

Over ons

over-ons

Missie van het MVO platform

Bedrijven moeten maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar de overheid speelt daarbij een grote rol. Het MVO Platform streeft naar overheidsbeleid dat enerzijds maatschappelijk verantwoord ondernemen ambitieus stimuleert en anderzijds ervoor zorgt dat bedrijven die dat niet doen, ter verantwoording geroepen kunnen worden. 

De nadruk van het MVO platform ligt hierbij op maatschappelijk verantwoord ondernemen in ontwikkelingslanden.

Doelstelling 1

Platformdeelnemers versterken hun invloed op bedrijven, zowel individueel als gezamenlijk.

Het MVO Platform stimuleert informatie-uitwisseling en opbouw van kennis doormiddel van de MVO Platformvergaderingen, de thematische werkgroepen en het organiseren van workshops. De visie en standpunten van het MVO Platform worden onder andere uitgedragen in de dialoog met bedrijvenorganiaties en bij de debatten georganiseerd door het MVO Platform.

Doelstelling 2

De Nederlandse overheid vervult een krachtige rol, ook in de internationale context, door enerzijds maatschappelijk verantwoord ondernemen ambitieus te stimuleren, en anderzijds het door regulering mogelijk te maken dat bedrijven ter verantwoording geroepen kunnen worden.

Het MVO Platform voert gezamenlijk (lobby) activiteiten uit richting de Nederlandse overheid, met name op de vastgestelde prioriteiten:

- transparantie
- ketenverantwoordelijkheid
- aansprakelijkheid

Daarnaast is het MVO Platform medeoprichter en lid van de European Coalition for Corporate Justice (ECCJ). ECCJ is een MVO-coalitie op Europees niveau van meer dan 250 organisaties in 15 Europese landen. Via ECCJ voert het MVO Platform lobby op Europees niveau. Zie voor meer informatie de website van de ECCJ.

Tot slot bevordert het MVO Platform, onder de titel practice what you preach, de maatschappelijke verantwoordelijkheid van haar eigen leden, bijvoorbeeld op het gebied van transparantie.

Teaser MVO Platform Standpunten

Overheid en MVO

Voorstellen voor beter beleid

Auteursrecht:  icreative3d / 123RF Stockfoto

MVO Kieswijzer 2017

Politieke partijen en verantwoord ondernemen

 
MVO Platform is hosted by SOMO