Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Brieven en statements
 

Brieven en statements

Brief MVO Platform naar Eerste Kamer – Wet zorgplicht kinderarbeid

Brief MVO Platform naar Eerste Kamer – Wet zorgplicht kinderarbeid
juni 2017

Het MVO Platform stuurt onderstaande brief naar de Eerste Kamer Commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking, in verband met de behandeling van de initiatiefwet Van Laar Wet zorgplicht kinderarbeid. Vanuit betrokkenheid bij internationaal MVO onderstreept het MVO Platform het belang van deze wet. In de brief is de visie van het MVO Platform op deze wet te lezen en enkele suggesties voor de nadere invulling van de wet in algemene maatregelen van bestuur (AMvB’s).

Lees verder...

 

Brief MVO Platform voor AO IMVO 31 mei

Brief MVO Platform voor AO IMVO 31 mei
mei 2017

Het MVO Platform geeft haar visie op de voortgang van het MVO-beleid. Deze brief gaat in op de wijze waarop het Nederlandse beleid belangrijke internationale MVO-normen in de praktijk brengt. Ook gaat de brief in op het IMVO-convenantenbeleid en een aantal andere onderwerpen, zoals mededinging, Europees MVO-beleid en MVO in economische missies.

Lees verder...

 

Inbreng MVO Platform rondetafel IMVO-convenanten

Inbreng MVO Platform rondetafel IMVO-convenanten
februari 2017

Op 13 februari 2017 spreekt de Tweede Kamer in een rondetafel over de IMVO-convenanten.  De eerder aangekondigde rondetafel over het kleding en textiel convenant is geannuleerd en in deze agenda opgenomen. Tijdens de rondetafel wordt gesproken met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en vakbonden, onderzoek en adviesorganen en het bedrijfsleven. Ook het MVO Platform en diverse platformleden staan op het programma. Dit is de schriftelijke inbreng van het MVO Platform.

Lees verder...

 

Teaser MVO Platform Standpunten

Overheid en MVO

Voorstellen voor beter beleid

Auteursrecht:  icreative3d / 123RF Stockfoto

MVO Kieswijzer 2017

Politieke partijen en verantwoord ondernemen

 
MVO Platform is hosted by SOMO