Het Nederlandse Contactpunt voor de OESO richtlijnen gaat de klacht die de Landelijke India Werkgroep en de Schone Kleren Kampagne indienden tegen G-Star in behandeling nemen. De belangrijkste toeleverancier van G-Star in Bangalore wordt beschuldigd van schending van arbeidsrechten.

Het NCP kan mogelijk een bemiddelende rol spelen om tot een structurele oplossing van de problemen bij de toeleverancier te komen. Momenteel worden lokale arbeidsrechtenorganisaties in Bangalore ernstig in hun functioneren beperkt door een contactverbod dat hun door de rechter - op verzoek van de toeleverancier van G-Star - is opgelegd. LIW en SKK hebben G-Star herhaaldelijk gevraagd de toeleverancier te motiveren een serieuze dialoog aan te gaan met lokale organisaties. De opheffing van het contactverbod is een eerste vereiste.
LIW en SKK oefenen ook druk op andere bekende merken als Mexx, Guess, GAP, Tommy Hilfiger, Ann Taylor en Armani die ook bij de leverancier van G-Star laten produceren. De campagne van LIW en SKK krijgt steun van de christelijke jongerenorganisatie Time to Turn. TtT heeft een kolossaal hemd van lapjes biologische katoen in elkaar gezet om G-Star bij wijze van protest aan te bieden.

Voor meer informatie: www.indianet.nl